Lasă un comentariu

Reteta sarmalute

Iata reteta de sarmalute (sau ardei umpluti in cazul lenesilor). Nu am apucat sa fac reteta singura dar am asistat cand mama le-a facut. Si au iesit criminale. Ca ale bunicii!

800 gr carne tocata

3 oua

1/2 ceasca orez

2 cepe

1 morcov

2 linguri bulion

1 legatura patrunjel

1/2 telina

1 legatura marar

cimbru

sare

piper

delicat/vegeta

Se calesc legumele, se adauga carnea si se partunde putin. Se adauga verdeata si orezul. Cand se racoreste putin se adauga ouale. Tadaaa!

Mult succes la „invartit” sarmalutele. Sper ca nu ti se va rupe prea des frunza…stii tu la ce ma refer… Mie imi plac in vita de vie. Acelea sunt adevaratele sarmalute pentru mine. Si cu cat mai mici cu atat mai bine!

Fa un patuc confortabil din frunze de vita (de la struguri nu de la iubita taurului) sau foi de varza ,pe care aseaza sarmalutele cu gramul de OCD de la tine de in sange. Ai grija sa fie oala cu o palma mai inalta decat castelul de sarmale. Fierbele in suc de rosii cu putin bors sau suc de lamaie…pana iti creste par alb . Potriveste gustul de sare si piper. Verifica-le periodic daca sunt acoperite de suc si  mai adauga daca e nevoie. Cand sunt gata? Cand sunt „roua in gura”.

* recomand coacerea in cuptor, ai sanse mai mici sa le arzi.

* „adevaratele” sarmale se coc in cas de lut netratat sau cratita de fonta/ceaun. detalii!!

Se serveste cu mamaliguta, smantanica si minim un pofticios.

Iata o poza din arhiva de familie🙂

 

6646640137_bacfb03ac7_o

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: