Lasă un comentariu

Pasca prajitura (Cheesecake „taranesc”)

Mama mea nu face multe dulciuri. Dar cand face…uh la la!. Reteta aceasta de prajitura cu branza a inlocuit cu succes la mine in familie…de ceva ani buni  traditionala pasca de Paste. Avantajul e ca nu trebuie sa fugaresti branza si nici nu ai surpriza ca nu s-a copt bine aluatul din cauza umiditatii branzei de vaci. 

ALUAT

1 pachet margarina

3 oua

4 linguri faina(5-6-8)

200 g zahar

1-2 linguri cacao

esenta rom

1 praf de copt stins in otet sau suc de lamaie

Se topeste intr-o cratita margarina cu zaharul si cacao si se lasa la racorit. Se mixeaza compozitia cu ouale si aromele si de adauga treptat faina (incepe cu cele 4 linguri) pana se obtine un aluat gros.

CREMA

 450 g branza de vaci scursa bine si batuta spuma (la mixer/robot) cu

200 g zahar 

5 oua (adaugate dupa ce branza e bine incorporata cu zaharul)

vanilie

3 linguri faina (poti creste numarul pe parcurs daca e nevoie, tine de umiditatea branzei si marimea oualor)

stafide aurii

coaja de portocala rasa (optional)

Crema rezultata trebuie sa fie tot ca un aluat dar  ceva mai umed si mai lichid ca primul.

Intr-o forma de tort pune hartie de copt si toarna primul aluat (cel cu cacao) peste care adauga crema de branza. Poti rade coaja de portocala deasupra.

 Se coace la foc mediu 40-50 de minute. Se serveste rece. Se poate pastra la frigider dar si la temperatura camerei la nevoie. Nu iti face griji…nu va avea timp sa se strice…

* merge de minune cu scortisoara desupra inainte de servire.

Nu am reusit sa fac prajitura special pentru aceasta postare, asa ca am adaugat o fotografie din arhiva personala cu ultima astfel de prajitura coapta de mine.

pasca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: