Lasă un comentariu

Goan Chicken Curry

4 bucati piept de pui dezosat si fara piele se taie cubulete si se pun la marinat in frigeder minim 1 ora:

Pentru MARINAT

75 ml apa

1 lingurita boia dulce

1 1/2 lingurite turmeric pudra

1 1/2 coriandru pudra

1 lingurita chimen pudra

1 lingurita boia iute

1 lingura de suc de lamaie

1/2 lingurite sare

Intr-o tigaie se calesc

3 linguri ulei

1 lingurita seminte mustar (sincera sa fiu nu le-am avut niciodata in casa si nu am pus)

2 cepe taiate pestisor

3 catei usturoi

sare dupa gust

Se adauga puiul marinat (cu tot cu restul de „suc”) si se inabuseste. Cand puiul s-a facut se adauga 2 cutii de lapte de cocos (reteta originara presupune o singura cutie de lapte dar pentru noi sosul era prea putin, ne place orezul inundat de sos). Se da intr-un clocot si gata! Clocotind laptele de cocos, curry-ul de ingroasa si capata o consistenta cremoasa. E momentul ideal sa potrivesti macarea de sare.

Se serveste peste orez fiert simplu doar cu apa si putina sare ( din acela care nu se lipeste, eu folosesc la plicuri)

Ador reteta asta. Se face usor, e gustoasa si relativ dietetica (comparand cu puiul cu smantana)

Sursa reteta: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/simplegoanchickencur_67869

P.S. revin cu poze cu prima ocazie cand fac reteta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: