Lasă un comentariu

Cozonac nuca

cozo

Cozonacul, placintele, ambele miros a copilarie. Bunica obisnuia sa framante intr-o covata mare (arata ca o barcuta de lemn). Eu eram responsabila cu ciupitul din aluat si mai ales extragerea frauduloasa a umpluturii de cozonac. Ei..mai si ajutam…la presarat faina si ulei cand bunica framanta… Si uns cozonacii inainte de a-i baga in cuptor.

INGREDIENTE PENTRU 4 COZONACI

2 kg faina alba

1 l lapte

200ml ulei

100 ml margarina/unt

1 lingurita sare

6 galbenusuri

500 gr zahar

4 cuburi drojdie proaspata ( *la nevoie se poate folosi si drojdie uscata pe plic vei afla cata sa pui in functie de cantitatea de faina)

rom/vanilie/lamaie

coaja rasa de portocala (daca vrei sa fie chiar ca la bunica)

 

* mai ai nevoie de 1-2 oua pt uns cozonacii inainte de a-i baga la cuptor

Se framanta bine bine 30 de minute pana face „bule”

Cozonacii se COC 10 minute la foc „iute” apoi 30 minute la foc mediu

INGREDIENTE UMPLUTURA NUCA

(pentru 2 bucati cozonac cu multa muuuuulta multa nuca😀 )

300 gr nuca macinata 

200 gr nuca de cocos(fulgi)

zahar dupa gust

cacao

rahat taiat cubulete

albusurile ramase de la cozonac (6buc)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: