Lasă un comentariu

Chiftelute la cuptor

chiftelute

Recunosc, sunt una dintre iubitoarele de Pinterest.com.  Desi am adunat zeci si zeci de idei, putine le-am si pus in aplicare. Reteta de chiftelute la cuptor e una dintre descoperirile din carul cu fotografii apetisante.

Iata reteta:

* carne tocata slaba (cam o caserola)

* branza ceddar rasa ( ceddar-ul este genial topit, dar cred ca poate fi inlocuit cu succes de cascaval)

* sare si piper dupa gust

* busuioc

* oregano

* ceapa tocata marunt

* patrunjel proaspat

* pesmet ( eu am gasit proaspat in supermarket, arata ca firmiturile de paine nu ca grisul)

Proportiile pot varia in functie de gusturi. Mergi pe intuitie si pune ingredientele dupa ochi! Dupa ce ai format bilutele, tavaleste-le generos in pesmet. Acesta le va ajuta sa isi pastreze forma cand ingredientele se vor topi.

Coace-le timp de 40 de min la 180-200 grade celsius (foc mediu), pana se rumenesc. Le poti coace pe hartie de copt in tava normala daca nu ai tava pentru gratar (e un grilaj cu picioruse asezat peste tava normala). Daca ai tava de gratar te sfatuiesc sa pui putina apa in ea, ca atunci cand se topeste branza si picura sa nu iasa fum)

Eu nu ma omor dupa chiftelutele traditionale, dar astea…m m m! Si daaaa, fara prajeala…fara ulei!

Pofta buna!

 

Sursa de inspiratie: http://www.pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: