Lasă un comentariu

Crema de zahar ars


reteta de la mama de acasa

Mama ne facea des crema de zahar ars. Parca simt si acum mirosul de zahar crocant si coaja de portocala. La fel de vie in minte e si imaginea fratelui care avea dificultati in a astepta sa se raceasca desertul, care doar rece e cu adevarat bun si aromat.

Tot ce iti trebuie e

  • 1 cana de zahar ( + o cescuta de zahar la „caramelizat” oala)
  • 6 oua
  • 1 litru de lapte
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala rasa

Incepe prin a topi cescuta de zahar in cratita in care ai sa coci prajitura. La topire zaharul devine brun si lichid. Roteste cratita cu grija sa nu versi zahar pe tine. ( grija mare, nu-ti doresti asta !!!) Gata! Acum lasa cratita la racit. Ai sa auzi pocnind zaharul topit care la racire crapa.

Compozitia in sine eu am pregatit-o la mixer dar si un tel isi face treaba. Amesteca zaharul si ouale si omogenizeaza-le pana dispare zaharul de pe fundul vasului. Adauga laptele, esenta de vanilie ( eu am pus 2 lingurite) si coaja de portocala rasa. Mai amesteca un pic. Toarna compozitia obtinuta in cratita in care ai caramelizat laptele.

* Compozitia mixata se adauga peste zaharul caramelizat exact inainte de a introduce prajitura la cuptor.

Simplu, nu? Pune compozitia in cuptor la foc mediu spre mic cam o ora. Va prinde o culoare aurie ispititoare iar la zdruncinat se va misca dand senzatia unei prajituri ce se scalda in sirop. Acum iti mai trebuie doar rabdare sa se faca rece rece. hehe.

Cam asa arata crema de zahar ars facuta aseara si tinuta peste noapte la frigider…

 

Oana T.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: